สแกนเนีย สยาม ต้อนรับกรรมการผู้จัดการใหม่

สแกนเนียเผยแผนพร้อมชิงตลาดในประเทศไทยแม้ความท้าทายสูง

คุณสตีน่า เฟเกอร์แมน

คุณสตีน่า เฟเกอร์แมน กรรมการผู้จัดการหญิงคนแรกของบริษัท สแกนเนีย สยาม จำกัด มุ่งเน้นในการเสนอผลิตภัณฑ์และบริการระดับพรีเมี่ยมจากสแกนเนียสลูกค้าปัจจุบันและลูกค้ากลุ่มเป้าหมายให้สแกนเนียคงความเป็นผู้นำการเปลี่ยนผ่านสู่อุตสาหกรรมการขนส่งที่ยั่งยืนในประเทศไทย

เมื่อวันที่ 1 สิงหาคม 2562 บริษัท สแกนเนีย สยาม จำกัด ได้ต้อนรับกรรมการผู้จัดการคนใหม่ คุณสตีน่า เฟเกอร์แมน แม้สถานการณ์ทางเศรษฐกิจในประเทศเป็นเรื่องท้าทาย และในภาคธุรกิจมีการแข่งขันสูง คุณสตีน่ามั่นใจว่าในเวลาเช่นนี้สิ่งที่สำคัญคือ การลงทุนในโซลูชั่นคุณภาพสูง เป็นที่เชื่อถือได้ เพื่อลดความเสี่ยงจากหยุดการปฏิบัติงานและการก่อให้เกิดต้นทุนโดยที่ไม่คาดฝัน ซึ่งผลักดันให้การใช้โซลชั่นที่เสนอความยั่งยืน เป็นที่ให้ความสนใจอย่างสูงในปัจจุบัน

 สแกนเนีย สยาม ต้อนรับกรรมการผู้จัดการใหม่

“เราต้องการผลักดันให้เกิดการเปลี่ยนแปลงไปสู่โซลูชั่นการขนส่งที่ยั่งยืน นี่คือวิสัยทัศน์ของสแกนเนีย” คุณสตีน่า เฟเกอร์แมนกล่าว “เป็นที่ทราบกันดีว่าสภาพเศรษฐกิจของประเทศไทยระยะนี้ไม่ดีเท่าที่ควร แต่สแกนเนียยังเชื่อมั่นศักยภาพที่ แข็งแกร่งในไทย และสแกนเนียยังพร้อมเติบโตในตลาดนี้ได้ ดังเห็นได้จากเมื่อเดือนกุมภาพันธ์ 2562 ที่ผ่านมา สแกนเนียเพิ่มการลงทุนโดยการตั้งโรงงานแห่งใหม่ในกรุงเทพฯ ซึ่งนับเป็นการส่งสัญญาณไปยังตลาดว่าเรามั่นใจและจะทำให้ประเทศไทยเป็นหนึ่ง ในศูนย์กลางที่สำคัญของสแกนเนียในเอเชีย”

สแกนเนีย สยาม ต้อนรับกรรมการผู้จัดการใหม่

ในฐานะที่เป็นผู้หญิงคนแรกที่เข้าดำรงตำแหน่งกรรมการผู้จัดการของบริษัท สแกนเนีย สยาม จำกัด คุณสตีน่ากล่าว อย่างภาคภูมิใจว่า จำนวนผู้จัดการหญิงของสแกนเนีย สยาม อยู่ที่ประมาณ 40% ซึ่งสูงกว่าในหลายประเทศส่วนใหญ่ แต่สแกนเนียเคารพในความเสมอภาคและความหลากหลาย ความสมดุลของการมีทั้งชายและหญิงในที่ทำงานจะช่วยส่งเสริมการทำงานเป็นทีม การแก้ปัญหาอย่างมีประสิทธิภาพ และเร่งการเติบโตของธุรกิจ

ในช่วงสองปีที่ผ่านมาสแกนเนียเป็นผู้นำตลาดรถบรรทุกยุโรปในตลาดประเทศไทย “เราตั้งเป้าหมายไว้สูงกว่านั้น” คุณสตีน่ากล่าวถึงจุดยืนในวิสัยทัศน์ของสแกนเนีย “เราต้องการเข้าถึงลูกค้าให้มากที่สุด และให้มั่นใจว่าพวกเขาได้มาทดลองขับ รถบรรทุกที่เยี่ยมยอดของเรา และเราจะตอบโจทย์ความต้องการของลูกค้าอย่างไร ตัวแทนขายของเรารู้ดีว่าธุรกิจแต่ละแห่งมี ความต้องการแตกต่างกันไป และสแกนเนียสามารถตอบโจทย์ สร้างผลกำไรสูงสุด เพิ่มความพร้อมใช้งานได้มากที่สุด และผลักดันให้การดำเนินงานของลูกค้าเปลยนผ่านสู่ความยั่งยืน”

การแข่งขันที่สูงขึ้นในประเทศไทยนำมาซึ่งทางเลือกมากขึ้นแก่ลูกค้า เราต้องการสื่อสารกับลูกค้าถึงสิ่งที่ทำให้สแกนเนียโดดเด่น ทั้งในมุมของสมรรถนะ การประหยัดน้ำมัน คุณภาพสินค้า ความสะดวกสบายของผู้ขับขี่ โซลชั่นที่ปรับแต่งได้ตามการใช้งาน และรูปแบบของงานบริการที่หลากหลาย รถบรรทุกของสแกนเนียทุกรุ่นเป็นที่ยอมรับในด้านการประหยัดเชื้อเพลิงอยู่ แล้วแต่ในรุ่นล่าสุดนี้ สามารถประหยัดเชื้อเพลิงได้ดีกว่ารุ่นก่อนอีก 5% ซึ่งถือเป็นเหตุผลของการตัดสนใจลงทุนที่ชัดเจนที่สุด

รถบรรทุกรุ่นใหม่ได้รับการตอบรับอย่างดีเยี่ยมจากลูกค้า นับเป็นหนึ่งในตัวชี้วัดความส าเร็จของสแกนเนีย ในปีหน้านี้ เรามีกิจกรรมมากมายที่วางแผนไว้ โดยเริ่มต้นจากงานมินิโรดโชว์ เพื่อให้ลูกค้าได้รับประสบการณ์ที่ดีที่สุดกับรถบรรทุกที่ดีที่สุดของเรา สัมผัสกับความสะดวกสบายและประสิทธิภาพเมื่อได้ทดลองขับ นอกจากนี้ทุกๆ 2 ปีสแกนเนียมีการจัดงาน Scania Top Team และ Scania Driver Competition โดยมีวัตถุประสงค์เพื่อให้ผู้ขับขี่ได้รับความพร้อมในการใช้งานสูงสุด และเพิ่มความปลอดภัยทางถนนตามลาดับ พร้อมทั้งสแกนเนียจะขยายเครือข่ายตัวแทนจ าหน่าย และงานบริการที่มีความหลากหลายยิ่งขึ้น เพื่อเพิ่มทางเลือกให้กับลูกค้า เราเชื่อว่างานซ่อมและงานบำรุงรักษาที่ยืดหยุ่นได้ตามการใช้งานของลกค้านั้น จะช่วยรักษาต้นทุน ในระดับที่เหมาะสม และทำให้รถมีความพร้อมในการใช้งานสูงสุด ท้ายนี้ในปี 2563 สแกนเนียจะเปิดโครงการ SSS เป็นครั้งแรก เพื่อมอบทุนการศึกษาสำหรับนักเรียนที่เรยนดีในสถาบันเทคนิคโนโลยีในท้องที่ และมอบโอกาสเข้าทำงานที่บริษัท สแกนเนีย สยาม

New Managing Director for Scania Siam

The Thai market is challenging, and Scania has a plan to tackle it. Date : November 20, 2019

Stina Fagerman


Stina Fagerman, the first female Managing Director for Scania Siam, will continue to develop the company in order to continue to grow. Her focus is to expose Scania premium products and services to current and potential customers as well as leading the shift toward a more sustainable transport industry in Thailand.

Scania Siam welcomed its new Managing Director, Stina Fagerman, as of August 1st, 2019. She has arrived in a time of challenging economic situation in the country and in a business sector with fierce domestic competition. Stina Fagerman is convinced that in times like this it is even more important to invest in reliable, high quality solutions, in order to minimize the risk of unplanned downtime and cost. The need of going for more sustainable solutions has also never been greater.

สแกนเนีย สยาม ต้อนรับกรรมการผู้จัดการใหม่

“At Scania, we want to drive the shift to sustainable transport solutions in the industry. It is our vision.,” said Stina Fagerman, “We all know the economic outlook of Thailand is on a slight decline, but Scania still has a firm belief in Thai market for its strong potential and Scania has great potential to grow in the market. As of February 2019, our investment in a new factory in Bangkok sent a strong signal to the market. We will make Thailand to one of our important hubs for Scania in Asia.”
As the first female at Scania Siam to assume this prominent position, Stina Fagerman proudly states that the number of female managers at Scania Siam is around 40% , which is higher than in most markets. Scania believes in equal opportunity and diversity. Having a balanced gender mix in the work environment helps strengthening teamwork, resolving problems and drive business growth.

Stina Fagerman

Scania has been the market leader for European truck brands the last two years in the Thai market. “We aim much higher than that.,” Stina Fagerman stated her point in Scania vision, “Scania wants to meet as many customers as possible and make sure that they get the possibility to try our great trucks and how we can meet their needs. Our sale representatives recognize that every business operation has different requirements and we can help achieving best profitability and up-time while shifting their operations to lasting sustainability.”
Rising competition in Thailand means more choice for the customers. Scania wants to communicate with the customers about what makes Scania to stand out, in terms of proven performance, fuel efficiency, quality, driver’s comfort, flexibility in customization, and service portfolio. All Scania trucks have been praised for fuel efficiency and the latest truck generation achieves 5% more than prior models. It is a sound investment for any business.

Stina Fagerman

Customer feedback about the new generation of trucks has been overwhelmingly positive. It is one of the key indicators to Scania success. Going forward next year, we have a lot of activities planned: starting with mini road- shows to allow customers to explore our best products and experience the comfort and performance from test- drives. Also, the biannual Scania Top Team event and Scania Driver Competition, aiming for drivers to achieve maximum uptime and road safety, respectively. Scania will also expand dealer network and service portfolio to offer more choices to our customers. We believe that the service repair and flexible maintenance keep optimal cost and maximize uptime. Lastly, for the first time in 2020, Scania will roll out SSS project to grant scholarship for excellent students in local technical institutes and opportunity to work at Scania Siam.

Facebook Comments
ติดต่อ Maganetthailand.com
Don`t copy text!